Bouwen met Lariks hout

Larikshout

Lariks is een houtsoort met duurzaamheidsklasse lll/lV en kan onder andere toegepast worden voor waterwerken, damwand, steigers, vloeren en spanten voor boten. Rondhout wordt gebruikt voor heipalen, afrasteringspalen, steigerpalen, boompalen etc. Gezaagd Lariks kan voor bouwhout worden toegepast: dragende en niet-dragende constructies kozijnen, ramen en deuren, gevelbetimmeringen, binnenbetimmeringen, trappen en vrachtwagenvloeren.

Lariks hout carport

Oorsprong en eigenschappen

De hoogte van de bomen varieert van 30 tot 40 meter, met een diameter op borsthoogte van 0.5-1.0 meter. Typerend voor deze naaldboom is dat de naalden in de winter afvallen. Lariks is een harshoudende houtsoort waarvan het kernhout kleurvariaties vertoont van licht geelbruin, geelbruin, roze-achtig tot roodachtig bruin. Het spint is duidelijk van kernhout te onderscheiden en is geelachtig tot vuilwit van kleur. Voor een naaldhoutsoort is Lariks vrij zwaar, Het uiterlijk en technische eigenschappen van de Larikssoorten verschillen door hun gelijke structuur en kleur zo weinig dat ze niet van elkaar zijn te onderscheiden. De oppervlakteafwerking van Lariks hout is goed, zowel met oplosmiddelhoudende- als met watergedragen verfsystemen.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een overkapping, carport of schuur/garage, alles is in maatwerk uit te voeren.
info@timmerbedrijfhabo.nl

 

VRAAG vrijblijvend een
OFFERTE AAN

Postadres

Heratemaheerd 14
9737 MT Groningen

Telefoon

050 54 92 842
06 50 51 3393

Interesse in houtskeletbouw?
Kijk hier!

Nieuwbouw UngersmaHOUTSKELETBOUW

Verbouw UngersmaAARDBEVINGSSCHADE

Renovatie UngersmaUITBOUW

     Onderhoud UngersmaONDERHOUD

Bevingsschade UngersmaDAKWERK

    Voegen UngersmaDAKOPBOUWEN

Timmerbedrijf Habo  050 54 92 842  |  06 50 51 3393

E-mail

info@timmerbedrijfhabo.nl

Timmerbedrijf Habo
Timmerbedrijf HaboTimmerbedrijf Habo
Timmerbedrijf Habo